Verbruiksportaal Enpron

Probleem

Gebruikers van Enpron werken nu in een eerste versie van het gebruikersportaal. Deze is echter een aantal jaren geleden ontworpen en voldoet niet aan de verwachtingen van de klant.

 

Oplossing

De wens was een rustig maar duidelijk portaal, eentje waar de klant snel zijn verbruik kon zien en zo nodig daar op kan inzoomen. Niet alleen voor desktop, maar ook op mobiel.

Gebruikte tools

Dashboard

Het dashboard geeft de klant een aantal mogelijkheden. Naast het direct kunnen inzien van het totale verbruik, staan er nog een aantal andere elementen.

De elementen op deze pagina zijn als volgt:

Energieverbruik
Overzicht van totale energieverbruik in hoog- en laagverbruik over het laatste jaar. Met de mogelijkheid om snel toe te spitsen naar één aansluiten door middel van de dropdown. Daarnaast kan de gebruiker ook kiezen voor een lijngrafiek in plaats van een staafgrafiek.

Stel hier je vraag
Simpel contactformulier om snel een vraag bij Enpron neer te kunnen leggen. 

Laatste nieuws
De laatste nieuwsberichten van de website.

Laatste gebeurtenissen
Deze komen vanuit het logboek, in het logboek staan eigen gemaakte gebeurtenissen én door Enpron gemaakte gebeurtenissen. De laatste drie zijn hier zichtbaar.

Mijn accountmanager
Foto en gegevens van de accountmanager van dit bedrijf. Inclusief alle contactgegevens die de klant nodig kan hebben.

Logboek

Het logboek is een plaats waar zowel de klant als Enpron gebeurtenissen kunnen toevoegen. Deze gebeurtenissen kunnen van belang zijn als er duidelijke veranderingen plaatsvinden in het verbruik.

Wanneer een pand of fabriek tijdelijk sluit, zal het verbruik naar beneden gaan. Maar als er een nieuwe machine wordt geplaatst kan het verbruik juist flink stijgen.

Door middel van de tijdlijn is snel te zien welke gebeurtenissen er in welke volgorde hebben plaatsgevonden. Deze gebeurtenissen zijn daarnaast open te klikken om de details te bekijken én aan te passen als het een eigen gebeurtenis is.

Diensten

Alle diensten verzameld op één pagina, waarbij voor de klant zichtbaar moet zijn welke diensten ze hebben én welke diensten ze nog kunnen afsluiten.

 De diensten die een klant heeft afgenomen hebben de detailgegevens zichtbaar én een witte button om de details te kunnen bekijken.

De diensten die de klant nog niet heeft afgenomen hebben een zwarte button, zodat deze meer opvalt en de klant zal triggeren om hier op te klikken. Deze vlakken geven een korte omschrijving wat die dienst inhoudt.

Energiekosten

Wanneer je meerdere aansluitingen hebt en/of meerdere gebouwen kun je in dit overzicht gespecificeerd de kosten bekijken.

De kosten zijn hier verdeeld in 2 categorieën:
– Aansluitingen
– Gebouwen

Bij de aansluitingen staan van alle gebouwen, alle aansluitingen onder elkaar. Per meter is hier te zien wat deze aan kosten meebrengt, daarnaast zijn ook de tarieven en het verbruik zichtbaar wanneer een meter wordt opengeklapt.

Bij de gebouwen zijn enkel de aansluitingen per gebouw zichtbaar en wat deze aan kosten hebben.

Het is mogelijk om de gegevens te exporteren zoals deze zichtbaar zijn na selectie. De gegevens worden in een spreadsheet geëxporteerd, waarna de gebruiker deze kan opslaan.