Judo Vianen

Naast het feit dat ik trainer ben bij JudoVianen, heb ik gezorgd voor een complete re-branding. Eind 2013 heb ik de website vernieuwd en in 2014 heb ik het logo en complete visuele uitstraling vernieuwd. In 2015 was de eerste re-design van de website, in 2018 de tweede en heb ik in 2021 voor de derde keer een nieuw uiterlijk aan de website gegeven.

De social media van de vereniging valt voor 99% onder mijn hoede, de afbeeldingen, blogs en ontwerpen van de diverse netwerken zijn door mij bedacht en ontworpen.

Logo

Het logo heeft al sinds het begin van de vereniging een judojasje in het logo, deze heb ik behouden. Tevens de ronde vorm van het oude logo, echter heb ik de tekst direct onder de afbeelding geplaatst voor meer rust en goede leesbaarheid.

Daarnaast zijn we van rood overgestapt naar oranje. We willen op deze manier onderscheid maken met andere judo verenigingen, welke over het algemeen rood of blauw als basis kleur hebben. Na onderzoek bleek dat in 2013/2014 bijna geen enkele judo school of vereniging de kleur oranje gebruikte. Voor ons een groot voordeel.

Website

De website is het grootste project geweest voor JudoVianen. De complete content moest opnieuw worden ingedeeld in een meer logische volgorde, dit hebben we met een groep van 5-10 personen overlegd en getest. Sinds de nieuwe website online staat worden we beter gevonden op Google en krijgen we regelmatig complimenten dat alles zeer goed te vinden is op de site.

 

Laatste versie website zomer 2021

Branding

Om tussen alle andere sportverenigingen op te vallen in ons sportcentrum hebben we twee rollerbanners en twee vlaggen laten drukken. De rollerbanners zijn 60 cm breed en 185 cm hoog. De vlag is 200 cm bij 150 cm.

Diploma’s en oorkondes

Ter beloning van het behalen van een band/slip, het behalen van wedstrijdpunten en het meedoen met bepaalde lessen zijn er oorkondes en diploma’s nodig. Deze hebben allemaal eenzelfde stijl met hun eigen kenmerken.

Shirts, trainingspakken en meer

Bij een nieuw logo horen ook nieuwe uitingen: shirts, emblemen, trainingspakken, sleutelhangers, bidons, pennen en meer. Voor elk van deze uitingen heb ik het ontwerp gemaakt en het logo aangepast zodat het goed leesbaar blijft, ook op grotere afstand.

50 jarig bestaan

In 2018 bestaat de vereniging 50 jaar, om dit te vieren heb ik een 50-jaar logo ontworpen. Alle leden en vrijwilligers hebben een nieuw T-shirt ontvangen waar dit logo op de rug staat. De outline van het logo is een Sakura, Japanse Kersenbloesem, traditioneel weergegeven. De Judo Bond Nederland gebruikt eenzelfde outline, net als de Kodokan in Japan. Het is verweven met de sport en de oorsprong ervan.

Social Media

Het bijhouden van de sociale media van de vereniging valt onder mijn taken, regelmatig content plaatsen en de afbeeldingen aanpassen zorgen voor goede exposure en interactie. Hoewel het een kleine vereniging is worden onze berichten en artikelen regelmatig gedeeld.

YouTube gebruiken wij om video’s van evenementen en thema lessen te delen. Zo krijgen mensen een goede indruk van wat wij binnen de vereniging aan activiteiten ontplooien.