Grafische module orderverwerking

Probleem

Monteurs vullen hun werkzaamheden aan een voertuig in op papier, dit is niet altijd goed te lezen en vaak worden er details niet opgeschreven die wel benodigd zijn voor de administratie. Hoe kunnen we er voor zorgen dat dit wél gebeurt op een tablet die we aan de monteurs meegeven.

Oplossing

Web-app waarin monteurs werkzaamheden in verwerken. Waarbij ze dit met een pennetje welke aan de tablet vast zit kunnen uitvoeren vanwege de handschoenen die ze dragen. 

Gebruikte tools

Samengevat

Om vrachtwagen- en automonteurs hun werk digitaal te kunnen laten verwerken tijdens hun werkzaamheden heb ik in opdracht van de klant deze module ontworpen. 

De ingevoerde gegevens worden direct verwerkt op de desbetreffende werkorder en komen na afloop bij de baliemedewerker terecht, deze hoeft dan enkel nog een controle uit te voeren en de werkorder af te ronden.

De module wordt meegenomen op een tablet, zodat elke gemaakte actie op  het voertuig direct verwerkt kan worden en niet achteraf alsnog moet worden opgeschreven én moet worden ingevoerd in de pc (waarbij de kans op fouten groot is).

De module is op een later moment verder uit te breiden met onder andere het aanmaken van een nieuwe werkorder, wat nu nog op een pc moet gebeuren.

Hieronder staan diverse schermen waar een monteur mee te maken kan krijgen.

Wisselen van banden

Wisselen van banden op het voertuig met behulp van een wisselplaats. Het oorspronkelijke idee waaruit deze hele module is ontstaan.

Banden worden vanwege hun ongelijke slijtage van locatie verwisseld op het voertuig zodat ze gelijkmatiger slijten. Dit kan snel worden uitgevoerd door middel van selecteren en slepen van banden naar of de ruilplaats of de nieuwe locatie op het voertuig. 

Daarnaast is mogelijk om de gehele as te selecteren en te verslepen, indien alle banden van de as verwisseld moeten worden voor extra gemak.

Bandenstatus

Wanneer een monteur van alle banden de actuele gegevens moet invoeren is dat een flinke klus. Hier hebben ze naast de tablet ook een bandenspanningsmeter bij en moeten ze van elke band drie profieldiepten meten. 

Monteurs lopen rond het voertuig wanneer ze de banden controleren. In het venster kunnen zij omhoog/omlaag scrollen tussen de diverse assen, dat wanneer ze rond het voertuig lopen snel bij de juiste banden gegevens kunnen invoeren.

De afbeelding aan de linkerzijde toont daarnaast door middel van de groen gekleurde banden in één oogopslag bij welke as de banden horen. Hiervoor hoeven ze dan niet eerst het nummer van de as-positie in de band te lezen.

Project overzicht

Hiernaast zie je alle schermen en vensters inclusief versies en ideeën die besproken zijn met de klant. 

Ik houd graag het overzicht door de schermen onder elkaar te zetten en de stappen naast elkaar te plaatsen. Op deze manier kan ik in Adobe XD vrij snel en simpel prototypes maken, aangezien alles bij elkaar in de buurt staat.